Красивите хора са по-добре платени

В американско изследване, целящо да установи връзката между красотата и интелигентността с получаваната заплата, взели участие 4000 млади мъже и жени. Оказало се, че тези от тях, които изглеждали най-добре, получавали с 10% по-голяма заплата от тези,

2009-09-29 15:28:41
Красивите хора са по-добре платени
В американско изследване, целящо да установи връзката между красотата и интелигентността с получаваната заплата, взели участие 4000 млади мъже и жени. Оказало се, че тези от тях, които изглеждали най-добре, получавали с 10% по-голяма заплата от тези, които не били чак толкова привлекателни. Участниците в изследването, които изкарали с около 14 точки повече от останалите на теста за интелигентност са били само с от 3 до 6 процента по-високи заплати. Излиза, че привлекателността осигурява по-голямо заплащане, в сравнение с интелигентността.
Авторите на изследването от университета в Йейл се опитват да си обяснят това явление с факта, че красотата увеличава увереността в собствените способности. А хората, които са уверени, изглеждат по-способни и по-успели.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия